Programról


Szakértők összefogása a kármegelőzésért

Az AEGON Magyarország, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Országos Polgárőr Szövetség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, valamint az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet összefogott azért, hogy hasznos információk közreadásával segítsenek a magyar polgároknak minimálisra csökkenteni a vagyontárgyaikat, elsősorban lakóingatlanukat érő, különböző természeti csapásokból és bűncselekményekből származó károkat.

Jelen honlap Magyarországon egyedülálló, mert egy helyen teszi elérhetővé az összes olyan hiteles forrásból származó információt, amely a vagyonvédelemben segítheti a magyar lakosságot.

Az AEGON Magyarország Országos Kármegelőzési Programjának keretében a honlapon elérhetővé tettünk:

  • bűnügyi statisztikákat és vagyonvédelmi tippeket
  • földrengések bekövetkezésének valószínűségét ismertető statisztikákat
  • vagyonbiztosítási tippeket

Egyéb, naprakész információkat találhat az Országos Kármegelőzési Program Facebook oldalán is.

Miért szükséges nagyobb figyelmet szentelnünk a vagyonvédelemre?

Egyszerűen szólva azért, mert jobb félni, mint megijedni. Akit felkészülten ér a kár, nem szenved annyit: mert számolva az eshetőségekkel biztosította a vagyontárgyait, másrészt megtette a szükséges óvintézkedéseket a veszélyek elkerülése érdekében. Az általános megfontolásokon túl azonban vannak olyan konkrét tényezők is, amelyek indokolttá teszik a fokozott vagyonvédelmet.

Feltehetően a globális éghajlatváltozás következményeként világszerte, így Magyarországon is megnövekedett az időjárás, főként a viharok okozta károk száma és ezek kárértéke. Az Aegon Magyarországnál 2013-ban az előző évi összeg dupláját fizették ki az időjárás okozta károk enyhítésére, világszerte pedig első számú veszélyforrássá léptek elő a viharok, amelyek az összes természeti katasztrófa háromnegyedéért felelnek. Magyarországon az árvizeket is részben a jelentős esőzéssel együtt járó viharok okozzák.

Magyarország területén 15-20 évente fordulnak elő jelentősebb károkat okozó földrengések, ám az idén már három alkalommal mozdult meg alattunk a föld olyan nagy erővel, hogy az a lakóingatlanokban is kárt okozott. A földrengéskutatók előre jelezni ugyan nem tudják ezeket a rengéseket, viszont ki tudják számítani, hogy egy adott helyen, adott időintervallumon belül milyen valószínűséggel következhet be földrengés.

Ugyancsak részletes statisztikai adatok állnak rendelkezésre arról, hogy milyen Magyarország egyes területeinek bűnügyi fertőzöttsége. Ezen ismeretek, továbbá a rendőrségtől származó vagyonvédelmi tanácsok birtokában, felelős döntést lehet hozni arról, milyen intézkedésekre van szükség vagyontárgyaink védelmében.

Bízunk abban, hogy a honlapunk menüpontjait böngészve hasznos tanácsokat, információkat talál Ön is, és segíthetünk csökkenteni vagy kivédeni a vagyontárgyaiban keletkező károkat. Ezzel nemcsak anyagi gondoktól mentesülhet, hanem a bosszúságtól is, ami néha legalább ennyire fontos!

Tudta-e,
hogy...

Kárbejelentés

Kárbejelentés

90-180-as szabály

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!