Sajtószoba

Az áprilissal megérkeztek a viharkárok is

Csütörtök estig több, mint 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 33 millió forint, az átlagos kárérték meghaladja a 80 ezer forintot. Az előrejelzések szerint marad a viharos időjárás, ezért további károkra lehet számítani.

Kisebb károkat okozott a miskolci földrengés

A vasárnapi miskolci földrengés után eddig több, mint 50 bejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kár 6 millió forint. A szakértők szerint további utórengések várhatók.

Somogy és Baranya megyében is elindul a mintaprojekt a betörések megelőzésére

Továbbra is a betöréstől, a csőtöréstől és a tűztől féltjük a legjobban lakásunkat – derül ki az Aegon Magyarország idei felméréséből. A betörések megelőzésére indul tavasszal három hazai régióban, köztük Somogy és Baranya megyében mintaprojekt a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Aegon Magyarország együttműködésével. A kampány végén a legjobban teljesítő polgárőrök elismerésben részesülnek.

Tűz, víz, betörő – ezektől félünk a legjobban

Továbbra is a betöréstől, a csőtöréstől és a tűztől féltjük a legjobban lakásunkat – derül ki az Aegon Magyarország idei felméréséből. A betörések megelőzésére indul tavasszal három hazai régióban mintaprojekt a Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Aegon Magyarország együttműködésével. A kampány végén a legjobban teljesítő polgárőrök elismerésben részesülnek.

Nógrádban ismét földrengéssel indult az év

Az év eleji nógrádi földrengés után érkeznek az első kárbejelentések az Aegon Magyarországhoz. Tavaly szintén az év első hónapjában volt ebben a térségben földrengés, az akkori tapasztalatok alapján a biztosító szakemberei nem számítanak jelentős károkra.

European Excellence győztes az Aegon Országos Kármegelőzési Programja

Európa legjelentősebb PR- és kommunikációs versenyének díját nyerte el az Aegon Országos Kármegelőzési Programja (OKP). A European Excellence Awards pénzügyi kategóriájának fődíját tegnap adták át Párizsban.

Ónos eső nehezíti a közlekedést országszerte

Hétfő reggel óta ónos eső nehezíti a közlekedést az ország nagy részén. A katasztrófavédelem egységei hétfő reggel óta megállás nélkül dolgoznak a károk felszámolásán.

Tűztől és betöréstől félnek Csongrád megyében

Szeged - Tíz perc vagyonunk védelmében címmel tartottak lakossági fórumot pénteken a szegedi Árkádban a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség és az Aegon Magyarország szakemberei.

Szegedre érkezik a lakossági fórum-sorozat

A kármegelőzésben és a vagyonvédelemben segít az Aegon Magyarország által indított Országos Kármegelőzési Program. Szeged a következő helyszíne a "10 perc vagyonunk védelmében" - Lakossági Fórum rendezvénysorozatnak.

Debrecenbe érkezik a lakossági fórum-sorozat

Hajdú-Bihar megyébe érkezik október 17-én az az országjáró roadshow, amelyben a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Katasztrófavédelem és az Aegon Magyarország szakértői vesznek részt. Debrecen a második helyszíne a „10 perc vagyonunk védelmében” - rendezvénysorozatnak, amely idén további 3 városban folytatódik.

Lakossági Fórum Debrecenben

Az Aegon Magyarország statisztikái szerint a lakáskárok – beleértve a betöréseket is - többsége megelőzhető lenne, ennek ellenére a lakástulajdonosok 86%-át már közvetve vagy közvetlenül érte valamilyen kár.

Szolnokról indul a lakossági fórum-sorozat

Országjáró roadshow kezdődött Szolnokon október 3-án a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Aegon Magyarország támogatásával, melyet Szabó István alpolgármester nyitott meg. A betörők Jász-Nagykun-Szolnok megyében sem tétlenkednek, ezért indul a „10 perc vagyonunk védelmében” elnevezésű rendezvénysorozat, amely idén további 4 városban folytatódik.

Szánjunk 10 percet vagyonunk védelmére!

Országjáró roadshow kezdődik Szolnokon október 3-án a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Aegon Magyarország támogatásával. Jász-Nagykun-Szolnok megye a kárbejelentéseket és a betöréseket tekintve is sajnos az élmezőnyhöz tartozik, ezért indul itt a „10 perc vagyonunk védelmében” - rendezvénysorozat, amely idén további 4 városban folytatódik.

Lakossági Fórum Szolnokon

A kármegelőzésben és a vagyonvédelemben segít az Aegon Magyarország által indított Országos Kármegelőzési Program. Szolnok megye a kárbejelentéseket és a betöréseket tekintve is sajnos az élmezőnyhöz tartozik, ezért elsőként itt indul a „10 perc vagyonunk védelmében” - Lakossági Fórum rendezvénysorozat, amely idén további 4 városban folytatódik.

50 ezer forintos gyorssegélyt ad az Aegon kitelepített ügyfeleinek

Az esős időjárás miatt az ország több területén is áradnak a folyók A napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék Lentiben áradást okozott, az itt kitelepített ügyfeleinek az Aegon 50 ezer forintos gyorssegélyt ad. Nagykanizsán és Szentgotthárdnál is számítani lehet a csapadék okozta károkra. A biztosító kárszakértőket csoportosít át.

Több üdülőt törnek fel rendszeresen

Jóval drágább, mint a lakásé, de a szakemberek szerint megéri nyaralóbiztosítást kötni. A szétfagyott csövek, a kitört ablak és a betörés is veszélyezteti az üdülőket. A statisztikák szerint 3-4 évente szinte biztosan feltörnek egy nyaralót. Évente átlagosan 20 ezer forintot kell arra fordítani, hogy biztonságban tudjuk az épületeket.

Rendkívüli kárösszegeket hozott a viharos nyár

Országszerte folyamatosan dolgoznak az Aegon Magyarország kárszakértői az elmúlt hetek viharai után. Nyáron eddig közel 8500 meteorológiai kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, a becsült kár nagysága több mint 750 millió forint.

A nyári viharok eddig közel 340 milliós kárt okoztak

2014. július 28. és augusztus 4. között 3940 darab meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot. Mivel a viharos nyári időjárás folytatódik, érdemes felkészülni rá, hogy ingatlanjainkat megvédjük a károktól.

További 150 ezer forint a Kodály köröndi tűz károsultjainak

Az 50 ezer forintos gyors kárelőleg után most további 150 ezer forintot utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi tűzben károsult ügyfeleinek. Az épület állapota miatt a szakértők még mindig nem kezdhették el a kárfelmérést.

50 ezer forintos kárelőleg a Kodály köröndi tűz károsultjainak

Gyors kárrendezésre törekszik az Aegon 2014. július 17. 50 ezer forintos kárelőleget utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi háztűzben károsult ügyfeleinek. A kárszakértők azonnal hozzálátnak a károk felmérésének, amint az épület biztonságosan megközelíthető lesz. Az Aegon a károk gyors rendezését ígéri.

Kedden és csütörtökön történik a legtöbb betörés

Kedden és csütörtökön vannak a legnagyobb veszélyben az ingatlanok, a betörők már az internetet is felhasználják a legmodernebb zárfeltörési technikák elsajátításához, ezért a rendőrség is folyamatosan figyelemmel kíséri az online felületeket – derült ki a többi között az első vagyonvédelmi konferencián, amelyet az Országos Kármegelőzési Program keretében rendeztek. Az ORFK statisztikái szerint a betörések módja nem sokat változott az elmúlt 60 évben, megjelentek viszont az átutazó bűnelkövetők.

Az elmúlt öt év legrosszabb májusát hozta Yvette

Az elmúlt 5 év legviharosabb májusa volt az idei az Aegon Magyarország statisztikái alapján. A biztosítóhoz több mint 11 ezer bejelentés érkezett, ezek döntő többsége az Yvette ciklonhoz köthető. Az ügyfelek által becsült kárérték több mint félmilliárd forint.

Idén is működik a viharjelzés négy tavunknál

Négy tónál indult el április elején a viharjelző rendszer: a Balatonnál 31 viharjelző állomás és további 16 mobil, veszélyre figyelmeztető készülék, a Velencei-tónál 3, a Tisza-tónál 5, a Fertő-tó hazai szakaszán pedig egyetlen viharjelző állomás működik.

Biztonságos gázkészülékek a lakásban

Itt a nyár! Ilyenkor érdemes ellenőriztetni a gázkészülékeket, hiszen nincs szezonja, így bebiztosíthatjuk magunkat télire, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések a hideg évszakokban. Ráadásul ilyenkor szakembert is könnyebb találni.

Nem okozott nagy pusztítást Yvette

Az Aegon Magyarországhoz péntek reggelig 800 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 68 millió forintot.

A viharos hétvége 16 milliós kárt okozott

Az Aegon Magyarországhoz hétfő délig mintegy 200 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 16 millió forintot. Szerdán orkán erejű szél érkezik a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

Budapesten és Pest megyében okozták a legtöbb kárt a hétvégi viharok

A május eleji hosszú hétvége viharos időjárását követően az Aegon Magyarországhoz hétfő 14 óráig mintegy 950 kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 90 millió Ft, a bejelentett károk átlaga 95 ezer Ft. A biztosító szakemberei arra hívják fel a figyelmet, a vihar okozta károkat egy kis előrelátással mérsékelhetjük, vagy akár el is kerülhetjük.

Hosszú hétvégék után megugrik a lakáskárok száma

Elsősorban a tűztől és a betöréstől féltjük a házakat és a lakásokat, ezt a villámcsapás és a csőtörés követi a veszélyek toplistáján. Az Aegon Biztosító adatai szerint egy–egy hosszú hétvégét követő munkanapon a kárbejelentések száma jelentősen megnő, pedig a lakáskárok 75%-a elkerülhető lenne.

A lakáskárok 75%-a megelőzhető lenne

A lakosság közel 86%-a közvetve vagy közvetlenül találkozott már valamilyen lakáskárral. Az emberek leginkább a tűztől és a betöréstől félnek, pedig a károk 75%-a megelőzhető lenne az Aegon Magyarország szakemberei szerint. Az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézete, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Országos Polgárőr Szövetség információs programja idén is folytatódik.

Idén a tetők és a házfalak sínylették meg a viharos tavaszi időjárást

Az elmúlt napok viharos időjárása miatt csütörtök reggelig több mint kétezer kárbejelentést kapott az Aegon Magyarország. A biztosító szakemberei azonban összesen kétszer ennyire számítanak, mivel a bejelentések jelenleg is folyamatosan érkeznek – elsősorban a fővárosból, de a viharok országszerte rongáltak meg tetőket.

A kerékpáros forgalom növeli a közlekedésbiztonságot

Már biciklire is köthető felelősségbiztosítás. Az európai tendenciák azt mutatják, minél többen kerékpároznak egy országban, annál nagyobb az általános közlekedésbiztonság. Az Aegon lakásbiztosításai olyan felelősségbiztosítással rendelkeznek, amelyek a kerékpárosként okozott károkra is kiterjednek.

Úgy félünk a betöréstől, mint a tűztől

Elsősorban a tűztől és a betöréstől féltjük a házakat és a lakásokat, ezt a villámcsapás és a csőtörés követi a veszélyek toplistáján. A válaszadók nyolcvan százalékát közvetve vagy közvetlenül érte már lakáskár – derült ki az Aegon Biztosító Nagy Lakástesztjéből. A nem reprezentatív kutatás eredményeiből az is kiolvasható: a magyarok többségének továbbra is az ingatlan a legnagyobb vagyoni értéke.

Úgy félünk a betöréstől, mint a tűztől

Elsősorban a tűztől és a betöréstől féltjük a házakat és a lakásokat, ezt a villámcsapás és a csőtörés követi a veszélyek toplistáját.

Közel 80 milliós kárt okozott a január 19-ei földrengés az Aegon ügyfeleinek

A piacvezető biztosító már a bejelentések több mint 86 százalékát rendezte. Végéhez közeledik a január 19-ei magyarországi földrengés okozta károk összesítése az Aegon Magyarországnál. Szerda kora délutánig csaknem 680 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, az ügyfelek által becsült kárösszeg megközelíti a 80 millió forintot. Az átlagos kárérték 119 ezer forint, a legnagyobb bejelentett kár pedig egymillió forintra rúg.

Néhány jótanács, hogyan kerüljük el a téli baleseteket!

Országszerte leesett az első hó, de a havazás amellett, hogy sok örömet okoz, veszélyeket is rejt magában. Az autósnak és a gyalogosoknak is a leggyakrabban a tetőkről lecsúszó hó okoz bosszúságot. A károkat azonban ilyenkor is elkerülhetjük egy kis odafigyeléssel. Összegyűjtöttünk néhány jótanácsot háztulajdonosoknak, közös képviselőknek, amelyek betartásával megelőzhetik a baleseteket:

Érkeznek az első kárbejelentések a földrengés után

A vasárnap hajnali földrengés nyomán hétfő délig 150 bejelentés érkezett az Aegon biztosítóhoz. A társaság az eddigi tapasztalatok alapján nem számít jelentős károkra.

25 milliós kárt okozott a Lehel úti robbantás

A hét elején robbantás történt a Lehel út egyik lakóházában, a robbantás célpontja a CIB Bank fiókja volt. A lakóház biztosítója az Aegon Magyarország. Az előzetes felmérés alapján az épület szerkezetében körülbelül 25 millió forint kár keletkezett, a lakásokban a felmért kár összege összesen 1,5 millió forint.

Tízmilliós kárt is okozott a tűz az ünnepek alatt

A karácsonyi és szilveszteri ünnepek alatt leggyakrabban ebben az évben is tűzeset miatt tettek bejelentést az Aegon Magyarország ügyfelei. A legnagyobb bejelentett kár 10 milliós nagyságrendű volt, és minden negyedik káresemény összege elérte az egymillió forintot. A biztosító az Országos Kármegelőzési Program keretében az ünnepek előtt is igyekezett felhívni a lakosság figyelmét a károk elkerülésére.

Vagyonvédelmi jó tanácsok az ünnepekre

Különleges karácsonyi ajándék az Országos Kármegelőzési Program résztvevőitől A közösségi oldalakon megosztott, nagy értékű karácsonyi ajándékokról készült képek, de a külföldről közzétett bejegyzések is jó ötleteket adnak a betörőknek, tolvajoknak. Egy nappali pedig átlagosan 40 másodperc alatt ég le, ha egy piacon vásárolt bóvli égősor rövidzárlatot okoz – az Országos Kármegelőzési Program résztvevői 13 + 1 pontban foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat karácsony előtt.

Közös kampány és információs bázis a mindennapi biztonságért

Az Országos Rendőrfőkapitányság, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézete, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Polgárőr Szövetség és a legnagyobb hazai lakásbiztosító, az Aegon Magyarország vezetői írtak alá ma együttműködési megállapodásokat közös kampány indításáról és információs bázis létrehozásáról. A cél: hiteles információkkal segíteni a vagyon elleni bűncselekmények, és általában a lakossági vagyont érintő károk visszaszorítását.

Határidő előtt megkezdődhet a teljes kárrendezés a Tímár utcában

Az Aegon független szakértőt kért fel a lakók érdekében Bár a Tímár utcában történt házrobbanás oka továbbra sem ismert, az Aegon Magyarország már a hatósági eljárás befejezése előtt kifizeti a romba dőlt ház lakóinak kárát. Így a lakóközösség megkezdheti a teljes helyreállítást. A munkálatok előrehaladtával a biztosító folyamatosan tölti fel a finanszírozásra rendelkezésre álló káralapot, a ház eredeti állapotának teljes helyreállításáig.

Tudta-e,
hogy...

Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!