Sajtószoba

Az áprilissal megérkeztek a viharkárok is

2015.04.03

Csütörtök estig több, mint 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 33 millió forint, az átlagos kárérték meghaladja a 80 ezer forintot. Az előrejelzések szerint marad a viharos időjárás, ezért további károkra lehet számítani.

Viharos széllel, sok helyen jégesővel és hóval érkezett az április. Az Aegon Magyarországhoz az elmúlt napokban már több, mint 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett, ezek nagy része (376 db) viharkár. Az ügyfelek által becsült kárérték meghaladja a 33 millió forintot, az átlagos kárérték pedig a 80 ezer forintot.

A legtöbb bejelentés Budapestről érkezett, ezt követi Nyíregyháza, Debrecen és Pécs.

„Az előrejelzések szerint az ünnepek során a szél továbbra is erős marad, vasárnap többfelé megerősödik, hétfőn viharossá fokozódik, így további kárbejelentésekre számítunk” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A viharokat elkerülni ugyan nem tudjuk, a károkat azonban mérsékelhetjük, ha időben felkészülünk. Ebben segít az Országos Kármegelőzési Programunk, amelynek honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon hasznos tanácsokat, tippeket találhatnak ügyfeleink."
További híreink

Tudta-e,
hogy...

Hétfő reggel óta ónos eső nehezíti a közlekedést az ország nagy részén. A katasztrófavédelem egységei hétfő reggel óta megállás nélkül dolgoznak a károk felszámolásán.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!