Sajtószoba

50 ezer forintos kárelőleg a Kodály köröndi tűz károsultjainak

2014.07.17

Gyors kárrendezésre törekszik az Aegon 2014. július 17. 50 ezer forintos kárelőleget utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi háztűzben károsult ügyfeleinek. A kárszakértők azonnal hozzálátnak a károk felmérésének, amint az épület biztonságosan megközelíthető lesz. Az Aegon a károk gyors rendezését ígéri.

2014. július 15-én délután kigyulladt az Andrássy út 83-85. szám alatti világörökség alatt álló palotaépület tetőszerkezete.

A tűz következtében az épület teljes tetőszerkezete rövid időn belül a lángok martalékává vált, majd a tűz átterjedt a III. emeletre is, ahol csak egy lakott lakás volt. A tűz oltásának utómunkálatai még szerda délután is tartottak, a felforrósodott épületelemeket folyamatosan hűtötték, locsolták.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint előreláthatólag 2014.07.16-án délután kezdhetik meg a veszélyes és kilógó elemek eltávolítását a palotaépület harmadik emeletéről. Az itt pusztító tűz a harmadik és a második emelet közötti födémet több helyen megrongálta, átégette – ezért szükség van statikus szakvéleményére is. A veszélyes elemek eltávolítása után, a statikus hozzájárulásával mehetnek vissza az emberek az alsóbb szintek épen maradt lakásaiba az értékeikért.

Az épületben 14 lakás biztosításáról az Aegon Magyarország gondoskodik. Az érintett ügyfelek részére a biztosító a kiköltöztetéssel járó költségekre azonnali 50 ezer forintos kárelőleget folyósít, és kéri a lakók jelentkezését a telefonos ügyfélszolgálatánál a 06-1-477-4800 -as telefonszámon.

„Amint a statikus véleménye szerint megközelíthető lesz az épület, a kárszakértőnk azonnal megkezdi a helyszínelést és a károk felmérését. Igyekszünk minél hamarabb felmérni és rendezni ügyfeleink ingósági kárait” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

További híreink

Tudta-e,
hogy...

Ha ismeretlen, lakóknak vélt személyeket lát csomagokkal (doboz, bőrönd, nagytáska, televízió, képek, bútorok, stb.) közlekedni lakóházukban, figyelje meg, hogy melyik lakásból jöttek ki! Próbálja meg személyleírásukat megjegyezni, az általuk ...