Sajtószoba

50 ezer forintos kárelőleg a Kodály köröndi tűz károsultjainak

2014.07.17

Gyors kárrendezésre törekszik az Aegon 2014. július 17. 50 ezer forintos kárelőleget utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi háztűzben károsult ügyfeleinek. A kárszakértők azonnal hozzálátnak a károk felmérésének, amint az épület biztonságosan megközelíthető lesz. Az Aegon a károk gyors rendezését ígéri.

50 ezer forintos kárelőleget utal az Aegon Magyarország a Kodály köröndi háztűzben károsult ügyfeleinek. A kárszakértők azonnal hozzálátnak a károk felmérésének, amint az épület biztonságosan megközelíthető lesz. Az Aegon a károk gyors rendezését ígéri.

2014. július 15-én délután kigyulladt az Andrássy út 83-85. szám alatti világörökség alatt álló palotaépület tetőszerkezete.

A tűz következtében az épület teljes tetőszerkezete rövid időn belül a lángok martalékává vált, majd a tűz átterjedt a III. emeletre is, ahol csak egy lakott lakás volt. A tűz oltásának utómunkálatai még szerda délután is tartottak, a felforrósodott épületelemeket folyamatosan hűtötték, locsolták.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint előreláthatólag 2014.07.16-án délután kezdhetik meg a veszélyes és kilógó elemek eltávolítását a palotaépület harmadik emeletéről. Az itt pusztító tűz a harmadik és a második emelet közötti födémet több helyen megrongálta, átégette – ezért szükség van statikus szakvéleményére is. A veszélyes elemek eltávolítása után, a statikus hozzájárulásával mehetnek vissza az emberek az alsóbb szintek épen maradt lakásaiba az értékeikért.

Az épületben 14 lakás biztosításáról az Aegon Magyarország gondoskodik. Az érintett ügyfelek részére a biztosító a kiköltöztetéssel járó költségekre azonnali 50 ezer forintos kárelőleget folyósít, és kéri a lakók jelentkezését a telefonos ügyfélszolgálatánál a 06-1-477-4800 -as telefonszámon.

„Amint a statikus véleménye szerint megközelíthető lesz az épület, a kárszakértőnk azonnal megkezdi a helyszínelést és a károk felmérését. Igyekszünk minél hamarabb felmérni és rendezni ügyfeleink ingósági kárait” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.


További híreink

Tudta-e,
hogy...

Ha ismeretlen, lakóknak vélt személyeket lát csomagokkal (doboz, bőrönd, nagytáska, televízió, képek, bútorok, stb.) közlekedni lakóházukban, figyelje meg, hogy melyik lakásból jöttek ki! Próbálja meg személyleírásukat megjegyezni, az általuk ...
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!