Sajtószoba

Rendkívüli kárösszegeket hozott a viharos nyár

2014.08.11

Országszerte folyamatosan dolgoznak az Aegon Magyarország kárszakértői az elmúlt hetek viharai után. Nyáron eddig közel 8500 meteorológiai kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, a becsült kár nagysága több mint 750 millió forint.


A viharos nyár miatt eddig közel 8500 meteorológiai kárról érkezett bejelentés az Aegon Magyarországhoz, a becsült kárösszeg 750 millió forint. A legtöbb kárt vihar és villámcsapás okozta. A viharok elsősorban Budapestet és környékét sújtották: a fővárosból 2016 darab, Pest megyéből pedig 1005 db bejelentés érkezett.

Az Aegon Magyarország kárszakértői országszerte folyamatosan mérik fel a károkat. A viharok tetőket bontottak meg, sok ingatlan beázott, de jellemzőek az elöntéses károk és a villámcsapás is. „Ezek a kártípusok minden biztosításban alapkockázatként szerepelnek, ami azt jelenti, hogy a biztosító a teljes kárt kifizeti” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A kifizetésig általában 1-2 hétre van szükség, ahol azonban kárszakértőink a biztosítottakkal a helyszínen meg tudnak egyezni, a károsultak akár már 1-2 nap alatt pénzükhöz juthatnak” – tette hozzá a szakember.

Az Aegon Magyarországhoz 2014-ben eddig összesen több mint 38 ezer viharkárról érkezett bejelentés. A károk összértéke meghaladja az 1 milliárd forintot. Az országos rangsorban is a fővárost érte a legtöbb kár, amelyet Pest és Borsod megye követ. A legkevesebb kárt Tolna megyéből jelentették.

A legtöbb viharkárt idén március közepén – 15-én és 16-án – jelentették, ekkor a piacvezető lakásbiztosítóhoz két nap alatt közel 3000 db bejelentés érkezett. A május is kiemelkedik az év többi hónapja közül, hiszen ebben a hónapban 12 ezer meteorológiai kárbejelentés érkezett.

„Azt már most kijelenthetjük, hogy ez az év kiemelkedően viharos. Összehasonlításképpen: 2012-ben egész évben volt annyi a meteorológia kár, mint idén az első hét hónapban” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.         
További híreink

Tudta-e,
hogy...

A jó idő beköszöntével a trükkös tolvajok, besurranó tolvajok is munkához látnak. Ha idegenek csengetnek be és valakit keresnek, szolgáltatást, vásárlást ajánlanak, rosszullétet színlelnek, vagy valamilyen apróságot kérnek, ne engedje be őket ...
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!