Sajtószoba

Néhány jótanács, hogyan kerüljük el a téli baleseteket!

2014.01.29

Országszerte leesett az első hó, de a havazás amellett, hogy sok örömet okoz, veszélyeket is rejt magában. Az autósnak és a gyalogosoknak is a leggyakrabban a tetőkről lecsúszó hó okoz bosszúságot. A károkat azonban ilyenkor is elkerülhetjük egy kis odafigyeléssel. Összegyűjtöttünk néhány jótanácsot háztulajdonosoknak, közös képviselőknek, amelyek betartásával megelőzhetik a baleseteket:

 

  • Helyezzenek ki figyelmeztető táblát, amennyiben fennáll a hócsúszás veszélye – ezzel felhívják az autósok és gyalogos figyelmét.
  • Ellenőrizzék a tető állapotát! A lecsúszó hó magával sodorhatja a vakolatot, a meglazult tetőcserepeket is.
  • Helyezzenek el a tetőn hófogókat, ezek állapotát is ellenőrizzék rendszeresen!
  • A veszélyes mennyiségű hótömeget, és jégcsapokat távolítsák el, ehhez kérhetik a hatóság segítségét is.

 

Amennyiben a háztulajdonos betartja a fenti szabályokat, de a gyalogos ennek ellenére azt az útvonalat választja, illetve az autós a tábla ellenére oda parkol, akkor a kárért nagy valószínűséggel a gyalogosnak/autósnak kell vállalnia a felelősséget.

Ilyen esetekben mindenképpen javasoljuk, hogy az érintettek készítsenek fotót a helyszínről, akár mobiltelefonnal is, ami alapján a későbbiekben egyértelműen tisztázhatók a körülmények és a felelősség kérdése.
További híreink

Tudta-e,
hogy...

A kerti bútorokat vigyük fedett vagy védett helyre, ha nem tartózkodunk otthon. A vihar kárt okozhat a szabadban tartott tárgyakban, és csábítást jelenthet az illetéktelen behatolók számára.
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!