Sajtószoba

Tűztől és betöréstől félnek Csongrád megyében

2014.11.24

Szeged - Tíz perc vagyonunk védelmében címmel tartottak lakossági fórumot pénteken a szegedi Árkádban a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség és az Aegon Magyarország szakemberei.

A biztosítótársaság statisztikái szerint a lakáskárok – beleértve a betöréseket is – többsége megelőzhető lenne, ennek ellenére a lakástulajdonosok 86 százalékát már közvetve vagy közvetlenül érte valamilyen kár. Csongrád megyében idén 5231 káresemény történt, közülük 2754 meteorológiai kár volt. Szegeden 2710 kár történt az évben eddig. 

A lakossági fórum előtt az Aegon Magyarország kérdőívben kérdezett kétszáz Csongrád megyében lakót arról, hogy mitől féltik legjobban értékeiket. 

A válaszadók 31 százaléka a betöréstől, 27 százaléka a tűztől félti ingatlanát, ezt követi 22 százalékkal a vihar, majd 17 százalékkal a beázás. Az Országos Kriminológiai Intézet kutatása alapján a szakemberek értékeink megóvására javasolják az áthatolhatatlan, de átlátható kerítés alkalmazását, riasztóberendezés vásárlását, távfelügyelet igénybevételét, fali trezor felszerelését, valamint lakásbiztosítás megkötését.

M. Toronykőy Márta, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának alezredese a közelgő ünnepekkel kapcsolatban elmondta: a karácsonyi nagybevásárlások környékén megszaporodik az autófeltörések száma, parkoláskor figyeljünk arra, hogy jól megvilágított helyen hagyjuk járművünket, abban értéket szemmel látható helyen ne hagyjunk, minden ajtaját gondosan zárjuk le. Szilveszterkor sokan elutaznak, ezért célszerű megbízni egy szomszédot vagy egy itthon maradt családtagot, hogy a vakáció ideje alatt is ellenőrizze lakásunkat, kapcsolja fel a villanyt, húzza fel a redőnyöket, amivel azt a látszatot keltheti, hogy a háziak otthon vannak.

(Forrás: delmagyar.hu)További híreink

Tudta-e,
hogy...

Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!