Trükkös tolvajok

A legváltozatosabb ürügyekkel – eladnivaló portékájuk van, gyűjtést szerveznek, a mosdót szeretnék használni – idegenek arra kérik a későbbi áldozatot, hogy engedje be őket a lakásába. Amíg az egyikőjük a házigazdával beszélget, a másik észrevétlenül, a keze ügyébe kerülő értéktárgyakat tulajdonít el. Rosszabb esetben erőszakosan lépnek fel az őket jóhiszeműen beengedő házigazdával szemben.

Legújabban a rezsicsökkentésre hivatkozva, valamelyik közszolgáltató alkalmazottainak kiadva magukat jutottak be idegenek jellemzően idősebbek otthonaiba.

Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket! Kérjenek igazolványt! Kérjék meg őket, hogy lakásuk, házuk előtt várakozzanak, amíg a szolgáltatónál ellenőrzik jövetelük okát! Otthonukban ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt és jelentős értéket! Ha mód van rá, igényeljék azt, hogy a nyugdíj és egyéb várható jövedelem pénzintézeti számlára érkezzen!

Fokozottan figyeljenek, és maradjanak éberek azokkal az idegenekkel szemben, akiket alkalmi ismeretség során a lakásukba beengednek!

A csalók különböző szolgáltatásokat ajánlanak fel – az utóbbi időben jellemzően csatornatisztítást – de a majdani árról nem közölnek semmi pontosat. A fellépésük rámenős és erőszakos. Némi, általában szakszerűtlenül elvégzett munka után aránytalan összegű árat számolnak fel.

Őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a rámenős, munkájukat erőszakosan eladni kívánó mesterekkel szemben!
Legyenek óvatosak, ne váljanak csalás áldozatává!

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint karácsony, szilveszter közeledtével, szilveszter éjszakáján megszaporodik a lopások, főként a betörések száma, mert ilyenkor sokan elutaznak otthonról, miközben a környéken lakók sem a szokott módon figyelik környezetüket, az ünnepléssel, a hangos szórakozással vannak elfoglalva. Ideális körülmények ezek a betörők számára.

Ebben az időszakban a szokásosnál is jobban figyeljen oda a vagyonvédelmi tanácsok betartására!
 
Amennyiben úgy dönt, hogy az ünnepeket nem otthon tölti, és a házban működik riasztórendszer, érdemes a távfelügyeleti szolgálatot az elutazásáról előzetesen értesíteni. Ez esetben kiemelt figyelmet fordítanak az ingatlanra, riasztás esetén akár előzetes telefonhívás nélkül is, azonnal a helyszínre vonulnak.
 
 

Tudta-e,
hogy...

Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket! Kérjenek igazolványt!
Kárbejelentés

Kárbejelentés

Ingatlanellenőr

Ingatlanellenőr

KÖSZÖNJÜK!